Érdekes témák egy kávé mellé

Kávészünet

Az 5 legidegesítőbb megnyilvánulás és szokás [8]

2016. július 13. - Dr. Nagy László

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, hogy bizonyos szokások és megnyilvánulások halálra idegesítenek, amikor jártamban - keltemben tapasztalom másoktól. Főleg így nyáron gyakori, hogy az ember "belefut" kellemetlen emberekbe, hiszen mindenki nyüzsög, szabin van, nyaral, az utcákat járja, strandol, vagyis tömeghelyen tartózkodik. Ilyenkor nehéz eltűrni mások hajmeresztő dolgait. Számomra 5 olyasmi létezik, amivel a világból is ki lehet kergetni. Nézzük ezeket sorban, a legkevésbé zűröstől haladva a legdurvábbig. (Megjegyzem, hogy a posztban, autodidakta nyelvújítóként 5 új fogalmat is megalkottam, hátha terjednek majd: bunkofonista, strandbunkó, sorpofátlan, szagosradír, tötymörgő.)

5. Hangos telefonálás: Talán sokan tapasztaltátok már, hogy bizonyos emberek magánszámot adnak elő telefonálás címén. Mert hogy ők jelentős, jópofa, laza vagy éppen különleges emberek Legalábbis ezt van hivatva jelezni mindenki felé az ordító, teátrális telefonálásuk, amivel a lehető legbunkóbb módon adják tudtára környezetüknek, hogy jelen vannak. Figyelni kell rájuk. Csakhogy marhára nem érdekelnek senkit. Ezt viszont képtelenek felfogni. Nálam ötödik helyen vannak tehát a "bunkofonisták"

4. Strandon mellém telepedés: Borzasztóan idegesítő szokásnak tartom, amikor a strandon (legyen az természetes vízpart, vagy uszoda) szinte a számba telepedik le valaki (akár egy társaság vagy család), miközben rengeteg helyet találhatna máshol is. Leteríti törölközőjét, plédjét, lepedőjét vagy felállítja napozóágyát a pofámba és tojik arra, hogy én is ott vagyok. Negyedik helyre teszem a "strandbunkókat".

3. Sorban megelőzés: Van egy bizonyos réteg, melynek tagjai úgy érzik, hogy ők valamiféle kiváltságos kaszt tagjai és simán megelőzhetnek a sorban (mondjuk a pénztárnál, buszra felszálláskor, esetleg boltban, büfésnél vagy bárhol). Egy részük a tipikus újgazdag, másik részük pedig a fiatal, tizenéves nyikhaj, aki úgy csinálja mindezt, mintha véletlen lenne (és nem szándékos). És ott vannak még az agresszív nyugdíjasok is, akik mindenhol és minden körülmények közt kikövetelik maguknak a különleges bánásmódot. Bronzérmesek tehát nálam a "sorpofátlanok".

2. Dezodor használat: Külön speciális tábort alkotnak a mértéktelen dezodorhasználók, akik vagy testszaguk leplezésére (mintegy fürdés helyett, afféle sziszegős szappanként) vagy ápoltságuk menő formában történő hivalkodó megjelenítése érdekében ipari mennyiségű dezodort (néha parfümöt) fújnak magukra. Borzalmas, undorító, zavaró és mérhetetlenül idegesítő szokás. (Főleg zárt helyen, mint egy mozi, vagy busz.) Ide tartoznak még egyébként a büdösek is, akik a másik végleten egyáltalán nem használnak semmiféle tisztálkodószert. Nálam abszolut második helyen szerepelnek, ők a "szagosradírok".

1. Tízzel kanyarodás: Nálam első helyen szerepelnek a mazsolák, vagyis azok a vezetők, akik lépésben közlekednek és a kanyarokban 10 -el hajtanak. Falra mászom tőlük. Mikor sietnék a dolgomra, mindig kifogok egy ilyen idiótát, akik havonta veszi elő a kocsiját (így a vezetési rutinja zéró) és persze éppen akkor bénázik előttem "A" pontból "B" pontba (cirka 10 km/órával), amikor én is sietnék valahová. És persze jön a kanyar, amitől befosik és kigyullad a féklámpája. 10 km/h -nál. Na akkor állok közel az agyvérzéshez.

Na, körülbelül ennyi. Persze milliónyi idegesítő szokás akad még, fel lehetne sorolni vagy 100-at. De ezt tegyétek meg ti, a kommentekben!

Erről akartam a mai kávé mellett beszélgetni veletek! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveszunetben.blog.hu/api/trackback/id/tr808885540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fortress 2016.07.13. 16:51:02

Hatodiknak megemlíteném a moziban pofázókat. Ők azok, akik végig dumálják a filmet és be nem áll a szájuk. Idegesítőek és nem foglalkoznak senkivel.

elmexicano.hu 2016.07.14. 10:08:53

Az én „kedvencem” a tömegközlekedés; akár külön posztot is lehetne írni az emberek számomra sokszor teljesen érthetetlen, értelmetlen, logikátlan és antiszociális viselkedésén. Lássunk néhányat:

1. A majdnem üres buszon (villamoson, metrón stb. – a továbbiakban: jármű) beáll az ajtó közepébe (esetleg másodmagával beszélgetni), így senki nem tud sem le-, sem felszállni.
2. Lenne bőven elég hely a járművön, de azért beáll mögém, hogy véletlenül se lehessen tőle mozdulni sem.
3. Látja, hogy már nincs hely a járművön, de azért benyomul és taszítja befele az embereket, és persze még neki áll feljebb (főleg az új buszokon problémás, ahol az ajtó addig nem csukódik be, amíg a sárga sávban állnak, de szerintem még el kell telnie 20 évnek, mire a magyarok megtanulják ezt).
4. Az első ajtón száll fel és hátratolakszik, vagy ennek ellenkezője, a hátsó ajtón száll fel, majd előretolakszik – még véletlenül sem azon az ajtón száll fel, amelyhez a legközelebb akar leülni/megállni, mert az esetleg +1 másodpercet elvenne az életéből, amíg odaérne.
5. Amikor valaki nem a legkisebb ellenállás irányába akarja az ajtót megközelíteni, ahol kényelmesen le tudna szállni, hanem keresztültolakszik ott, ahol a legtöbben állnak.
6. Ordítozik, mert ő beszélget, az utasok meg majd’ megsüketülnek.
7. Metróban, amikor az egész kocsi belseje üres, ennek ellenére mindenki az ajtók előtt áll meg, ahol kialakul egy kisebb tömeg. Ez aztán a csúcs, sosem fogom megérteni.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, de kész regényt lehetne még írni a közlekedési „kultúránkról”...

SzabiRamone 2016.07.14. 10:09:01

ismerős, és persze a moziban orditva veszi fel a telefont , hogy mindenki tudja hogy'itt vagyok a moziban' -ja és persze ugyanez szinházban
irhatnám estig a listát azokról, akik nincsenek tekintettel a másikra.. rövid cimszavakban : panellakás, bkv, piac, hivatal , 'én csak' , orditó egerek, pamacskutyás öreglányok, banyatank, stb

pushup 2016.07.14. 16:11:17

amikor a pláza (vagy más) bejáratában van egy két szárnyú lengőajtó ... a jobb oldalit kinyitja valaki (4 emberrel előtted) és átengedi a szembejövőt (akinek a szintén jobbkézre eső saját oldali ajtószárnyat már nehezére esett kinyitni) ... aztán csak jönnek szembe ... már vagy tízen átjöttek szemből úgy, hogy az ő oldalukra eső ajtót meg sem moccantották ... az előzékeny faszi, aki egyszer udvarias volt, már bánja, de még mindig senki nincs, aki fellökné a szembejövőket ... és te sem tudsz frappánsan a másik ajtószárnyat kitárva bemenni, mert a szembe jövő emberáradaton átkelni olyan, mint átúszni a zajló dunán

furious ewok 2016.07.15. 11:19:27

Buszon kihangosított zenét hallgatók... Azok is említést érdemelnek.

Kávészünet blog · http://kaveszunetben.blog.hu/ 2017.07.01. 19:46:52

Bizonyos kommentelői magatartást is fel lehetne sorolni! :-)
süti beállítások módosítása