Érdekes témák egy kávé mellé

Kávészünet

Érmeink az olimpia 11. napja után [17]

2016. augusztus 10. - Harmat Árpád Péter

Igazán elégedettek lehetünk az olimpia alakulásával, hiszen a 9. nap után (augusztus 15- én reggel) még mindig az első 11 legtöbb érmet szerzett ország közt vagyunk (és 206 a résztvevő államok száma )! Sőt, ha az európai államokat nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy csupán 5 ország előz meg bennünket!

A legelső aranyunkat Szász Emese párbajtőrvívónk nyerte és ugyancsak az olimpia első napján szerzett aranyat Hosszú Katinka 400 méter női vegyesen. Majd jött a harmadik magyar arany a harmadik napon, megint csak Katinkától, mégpedig 100 háton. Az olimpia negyedik napján szereztünk egy aranyérmet, egy ezüstöt és egy bronzot is. Hosszú Katinka, Imre Géza és Kenderesi Tamás, 19 éves úszónk révén. Aztán augusztus 10 -ről 11 -re virradóan Szilágyi Áron megvédve bajnoki címét újra aranyérmes lett az olimpián! Később, augusztus 12-én ezüstöt szerzett Hosszú Katinka (200 háton) és Cseh László (hármas holtversenyben 100 pillangón), bronzérmet szerzett: Kapás Boglárka (800 gyorson) és Márton Anita (súlylökésben).

Jött az olimpia 9. napja és a magyar férfi párbajtőr-válogatott bronzérmet szerzett Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter szereplésével. A 11. nap (augusztus 16.) óriási sikert hozott: a Szabó Gabriella - Kozák Danuta kajakozó páros 500 méteren megszerezte hazánk 6. aranyérmét! Nem kellett sokat várnunk a folytatásra sem: augusztus 18-án Kozák Danuta egyéniben is győzött 500 méteren. Ezzel meg lett a hetedik aranyérmünk is. Gyönyörűen teljesítenek tehát sportolóink, büszkeséget hozva hazánknak! Blogunk az olimpia megkezdése előtt (augusztus 2-án) 10 aranyat jósolt Magyarországnak, de még hátra van néhány nap a versenyekből és több sportolónk is hozhat még érmet! Öt éremesélyünk evezésben és öttusában várható: Kozák Danuta K1500, Vabányai - Mike kenu, Molnár - Tótka kajak, női kajaknégyes (500 m), öttusában pedig: Kovács Sarolta.

De most gyönyörködjünk a nemzetközi éremtáblában, mert kimagasló eredmény egy alig 10 milliós országtól, hogy az olimpiai játékok 11. napján is a 12. helyen álljon! Az európai országok sorában egyébként az előkelő 7. helyen állunk!

nagy_eremtabla.jpg

Izgalmas folytatás várható! Szurkoljunk együtt, sportolóinkért! Hajrá Magyarország! 

Harmat Árpád Péter

Facebook oldalunk

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveszunetben.blog.hu/api/trackback/id/tr1010116274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Történelem blog · http://tortenelemtanulas.blog.hu/ 2016.08.15. 13:08:49

Összesen 206 ország közül, melyek részt vesznek az olimpiai játékokon, 11. helyen lenni hihetetlen teljesítmény!
süti beállítások módosítása