Kávészünetben blog - Mindenkinek jár egy kávészünet

Kávészünet

Kávéimádóknak 14 ötlet kávéjuk felturbózásásra [21]

2016. november 13. - Fortress

Kedves kávéfüggők és kávé-szerelmesek! A tejturmix blog jóvoltából 14 olyan ötlettel szeretnénk kedveskedni nektek, melyekkel feldobhatjátok (ha nem is a levegőbe) hétfő reggeli (vagy máskor fogyasztott) kávéitokat!

  1. Öntsd a kávét egy jégkocka tartóba, fagyaszd le és tedd egy bögre tejbe.
    Ideális nyári forró napokon, vagy ha csak szimplán változtatni szeretnél a szokásos tejes kávédon. Csupán annyi a teendő, hogy a maradék kávét jégkocka tartóba töltöd, megfagyasztod, majd beledobod egy pohár tejbe és kész is a frissítően hűs tejes kávé.
  2. Ez természetesen fordítva is működik!
    Tölts szójatejet vagy mandulatejet a jégkocka tartóba, hintsd meg egy kis fahéjjal, fagyaszd le, majd pottyantsd a kedvenc feketédbe. Így hűsítőbb is lesz a kávéd, ha nem szereted túl forrón és nem kell fölösleges vízzel hígítanod. Na és persze, a kávé örök barátságban áll a fahéjjal is.
  3. Önts egy pálinkás pohárnyi eszpresszót egy felnyitott friss kókuszba. Ezután az életed soha nem lesz már ugyanolyan.
    Tényleg semmi mást nem kell tenned, csak egy kis pohárnyi kávét a friss kókuszba önteni és máris kész a legfinomabb kávés ital. A kellemes íz mellett sok más, egészséges dolgot is kapunk. Tele van káliummal, magnéziummal és kalciummal is.
  4. Cseréld le a tejet és a cukrot egy kiskanálnyi sótlan vajra.
    Amerikában Bulletproof Coffee-nak, azaz golyóálló kávénak nevezik. Nagyon selymes és mély lesz tőle a kávé, érdemes kipróbálni. Nekem ez az egyik kedvencem.
  5. Ha túl keserű a kávéd, szórj bele egy csipet sót.
    Ha rossz minőségű kávét sikerült vásárolnod, ami nem valami jó ízű, vagy esetleg kicsit keserű a számodra, akkor adj hozzá egy csipetnyi asztali sót a csésze kávédhoz. A jó kávé ízét kiemeli, a kevésbé ízleteset pedig elviselhetőbbé teszi fogyasztáskor.
  6. Ha szeretjük az ízesített kávékat, keverjünk hozzá lefőzés előtt a kedvenc fűszerünkből.
    Ha természetes ízesítőt szeretnénk kedvenc feketénkhez adni, érdemes őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, mézeskalács fűszerkeverékkel vagy narancshéjjal próbálkoznunk. Nem csak mennyei íze lesz, de egy nagy adag karácsony hangulat is el fogja árasztani a házat
  7. Saját karamellás tejeskávét is gyárthatsz otthon.
    Készíts házi karamellszószt házilag: 125 g kristálycukrot karamellizáljunk meg, keverjünk hozzá 75 g állati eredetű habtejszínt, egy csipet sót és 25 g hideg vajat. Üvegbe zárva hónapokig eláll a hűtőben. Ezzel a házi karamellel csorgassuk meg a poharunk oldalát, jöhet bele egy adag zsíros tej és egy kispohárnyi a kedvenc kávénkból
  8. Van egész kávébabod, de nincs darálód? Használj mozsarat!
    Nyilvánvalóan szüksége van egy kávédarálóra egy igazi kávé szerelmesnek, ha viszont valamilyen okból kifolyólag neked nincs, kis adagokban zúzd össze egy mozsárban. Egy kávédaráló idővel beadja a derekát, de egy jó mozsár időtálló
  9. Több fehérjére van szükséged? Egy kis extra energiát szeretnél az egyszerű reggeli kávédon felül? Adj hozzá egy kis vaníliás vagy csokoládés fehérjeport, tejpor helyett
  10. Vagy a készen kapható kedvenc proteines italodba, önts egy kispohárnyi feketét.
    Ha hihetetlen mennyiségben szeretnél energiát
  11. Tedd a kávéscsészédet a kávéfőző mellé, így főzéskor felmelegedik és nem fogja lehűteni a kávédat a hideg pohár. Ha igazán forrón szereted a kávéd, tölts a csészédbe vizet és tedd be a mikróba pár másodpercre, majd öntsd ki belőle. Garantáltad forró lesz a beletöltött kávéd
  12. Spórolj meg egy lépést! A cukrot a kávéval együtt tedd a filterbe.
    Ha cukorral iszod a kávét és rohanásban vagy, minden perc aranyat ér. Tedd a cukrot a kávé mellé a filterbe, így már édesen fő le a fekete arany
  13. Habzásig forrósítsunk fel egy bögre tejet a mikróban. Töltsünk bele egy kis kávét és kész is a leghabosabb házi cappuccino
  14. Szeretnél egy igazi édességként gondolni a kedvenc kávédra? Tegyünk egy darabkát a kedvenc csokinkból a bögre aljára és öntsük rá a forró kávét. Nyamiii!
    Így a csokoládé elolvad és beízesíti a kávédat. Én egy Bounty darabkával szoktam készíteni, a kókusz rajongók mindenképp próbálják ki.

A poszt forrása: Milk Shake (14 dolog, amit minden kávé szerelmesnek ki kell próbálnia) tejturmix.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveszunetben.blog.hu/api/trackback/id/tr7011958015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.